27.8.21



Ο Κύκλος  Σκέψης- Πεπρωμένου


Η διαδικασία με την οποία δημιουργούμε το πεπρωμένο μας είναι εύκολη να την καταλάβουμε θεωρητικά, ωστόσο χρειάζεται κάποιος έλεγχος για να δούμε πως λειτουργεί στην πραγματικότητα της ζωής μας. Με λίγα λόγια η διαδικασία είναι :

 

- Όπως είναι τα κίνητρα μας, έτσι θα είναι οι σκέψεις μας. 

- Όπως είναι οι σκέψεις μας, έτσι θα είναι τα αισθήματα μας. 

- Όπως είναι τα αισθήματα μας, έτσι θα είναι οι στάσεις μας. 

- Όπως είναι οι στάσεις μας, έτσι θα είναι οι πράξεις μας. 

- Όπως είναι οι πράξεις μας, έτσι θα  είναι οι συνήθειες μας. 

- Όπως είναι οι συνήθειες μας, έτσι θα είναι η προσωπικότητα μας.

 

Όπως είναι η προσωπικότητα μας στις σχέσεις μας μέσα στο ταξίδι της ζωής, έτσι θα είναι το πεπρωμένο, η μοίρα μας. Γι αυτό παρατηρείτε τις σκεψεις σας! Έχετε την επίγνωση των κινήτρων σας!

 


 

 

Τα κίνητρα μας στηρίζονται στις πεποιθήσεις μας σχετικά με το ποιοι είμαστε, που είμαστε και γιατί είμαστε εδώ. Αν πιστεύουμε ότι είμαστε η φυσική μας μορφή, η πεποίθηση μας θα είναι ότι πρέπει να επιβιώσουμε για όσο περισσότερο μπορούμε. Έτσι το κίνητρο μας είναι να σκεπτόμαστε αυτό που χρειαζόμαστε εμείς πριν από τους άλλους, έτσι γινόμαστε ανταγωνιστικοί και δημιουργούμε μέσα μας αισθήματα φόβου. Το πεπρωμένο μας δημιουργείται ανάλογα. Όταν ξέρουμε ότι είμαστε μη φυσικά όντα και αιώνια ( που ούτε δημιουργούνται, ούτε καταστρέφονται ,ότι είμαστε ψυχές,  τότε δεν μπαίνει θέμα επιβίωσης κι έτσι το κίνητρο μας είναι να συμπεριλαμβάνουμε, να συνδεόμαστε, να συνεργαζόμαστε και να διαφωτίζουμε τους άλλους. Η υπηρεσία των άλλων σε πνευματικό επίπεδο γίνεται το ύψιστο κίνητρο στην δράση μας. Είμαστε ελεύθεροι από φόβο και η δράση μας είναι μια πράξη αγάπης. Γι αυτό ο ανταγωνισμός και η αυθεντική πνευματικότητα ποτέ δεν μπορούν να συνυπάρχουν. 

 

No comments:

Post a Comment