29.8.21

Προστατέψτε τον εαυτό σας από το κουτσομπολιό των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης


 



Προστατέψτε τον εαυτό σας από το κουτσομπολιό των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης

 

Όπως ακριβώς μαθαίνουμε να μην μιλάμε με αρνητικό τρόπο για την συμπεριφορά και την ζωή των ανθρώπων, να μην τους κρίνουμε, τους καταδικάζουμε ή να μην μένουμε στις αδυναμίες τους, ας κάνουμε το ίδιο για τους ανθρώπους που διαβάζουμε ή ακούμε στα Κοινωνικά Μέσα. Ας προστατέψουμε τον εαυτό μας από το να τους κατακρίνουμε, να τους καταδικάζουμε ή να τους κουτσομπολεύουμε.  Αλλά τα νέα απ τα κοινωνικά σας μέσα είναι γεμάτα ιστορίες σχετικά με τους κοντινούς σας ανθρώπους, τους ανθρώπους που μόλις γνωρίσατε και σας είναι εντελώς ξένοι. Πως θα  να είστε αποσυρμένοι και μαζί μ αυτό να διατηρείτε κοινωνικούς δεσμούς;

Οι άνθρωποι όλο και περισσότερο διαδίδουν ψέματα ή διοχετεύουν κριτική στα Μέσα Δικτύωσης. Αλλά εμείς έχουμε υπευθυνότητα να μην συμμετέχουμε ή να μην τα εξαπλώνουμε. Είναι η άποψη τους, δεν είμαστε μέρος της ιστορίας, της υπόθεσης τους ή των λύσεων τους. Κι έτσι, δεν χρειάζεται να είμαστε μέρος και εκείνου του κουτσομπολιού. Είτε η εικόνα κάποιου καταστρέφεται είτε κάποιος χωρίζει ή κάποιος απολύεται από την εργασία του, είναι δική τους προσωπική υπόθεση και δεν είναι πρόσκληση για συζήτηση.  Ας έχουμε το θάρρος ευγενικά αλλά σταθερά να αποσυρόμαστε ή να εκφράζουμε την έλλειψη ενδιαφέροντος μας . μπορούμε ακόμη να αλλάζουμε την κατεύθυνση της συζήτησης . Και ακόμη  κι αν χρειάζεται να μιλήσουμε για τους ανθρώπους, ας κάνουμε μια φιλοφρόνηση. Διαφορετικά η αύρα μας θα χαλάσει το ίδιο και η ακεραιότητα μας. Υπενθυμίζετε κάθε μέρα στον εαυτό σας  - είμαι ένα αγνό ον. Χρησιμοποιώ υπεύθυνα τα Κοινωνικά Μέσα και αποφεύγω το κουτσομπολιό. Με σοφία επιλέγω και χρησιμοποιώ την πληροφορία.

 

 


 

Καθήστε σε μια ήσυχη γωνιά και παρατηρείτε τον εαυτό σας να χρησιμοποιεί τα Κοινωνικά Μέσα με τις σωστές ενέργειες. Υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι είστε ένα νοήμων ον γεμάτο γνώση. Κατανοείτε τι είναι σωστό για σας. Διαβάζετε, παρατηρείτε και ακούτε την πληροφορία με προσοχή. Αφομοιώνετε μόνο αυτό που είναι υγιές για την συναισθηματική σας υγεία. Ας είστε σταθεροί καθώς διαβάζετε και παρατηρείτε την πληροφορία για τους άλλους. Σταματήστε και ρωτήστε τον εαυτό σας είναι αυτό αλήθεια ή είναι η άποψη του άλλου; Μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό; Αν ναι, μοιραστείτε την άποψη σας , μια θετική άποψη, δώστε μια εποικοδομητική γνώμη. Βεβαιωθείτε ότι το κίνητρο σας είναι για την βελτίωση, την ενδυνάμωση και για να δημιουργήσετε μια αλλαγή με σεβασμό. Μοιραστείτε την θετική μεταμόρφωση με τις αγνές σας σκέψεις και τα αγνά σας λόγια. Αν δεν υπάρχει κάτι να κάνετε, παραμένετε σιωπηλοί. Ο σιωπηλός σας νους θα σας προστατέψει και θα προστατέψει και τους άλλους και αυτό θα διατηρήσει την πνευματική ενέργεια στο περιβάλλον.

No comments:

Post a Comment