30.8.21

Μην παίρνετε πόνο από τους άλλους… Εκπέμπετε Ευτυχία

 



 Μην παίρνετε πόνο από τους άλλους… Εκπέμπετε Ευτυχία

 

Από πάντα μαθαίναμε να μην δίνουμε πόνο ή λύπη σε κανέναν. Ήταν λάθος karma ( δεν ήταν σωστό ) . έτσι είμασταν προσεκτικοί με τις πράξεις και τις επαφές μας με τους ανθρώπους. Αλλά μια εξ ίσου σημαντική αρχή είναι να μην παίρνουμε πόνο ή λύπη από τους άλλους.  Το να παίρνουμε πόνο από τους άλλους είναι εξ ίσου κακό με το να δίνουμε πόνο. Ας ζείτε μια ενάρετη ζωή. Ποτέ μην δίνετε σκόπιμα πόνο στους άλλους. Αλλά , μήπως παίρνετε πόνο από  τους ανθρώπους χωρίς καν να το γνωρίζετε; Που σημαίνει, μήπως πονάτε βλέποντας την λύπη του άλλου; Ή μήπως νιώθετε δυσάρεστα όταν κάποιος συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που δεν συμφωνείτε;  Είναι σημαντικό να μην προκαλείτε πόνο σε κανένα, αλλά είναι εξ ίσου σημαντικό να μην δέχεστε πόνο από κανέναν.

Οι άνθρωποι γύρω μας βρίσκονται σε συναισθηματικό πόνο. Είναι ανασφαλείς, ζηλεύουν, είναι θυμωμένοι ή φοβούνται. Από την στιγμή που δεν θεραπεύουν τον πόνο τους, με την συμπεριφορά τους εκπέμπουν αυτές τις ενέργειες σε μας. Οι ίδιοι δεν είναι καλά και ασυνείδητα μας κάνουν ζημιά. Αν νιώθουμε πόνο βλέποντας τον δικό τους πόνο, «καταναλώνουμε» τον πόνο τους . Αν απορούμε και αντιδράμε στην συμπεριφορά τους , πάλι παίρνουμε πόνο. Η υπευθυνότητα μας είναι να είμαστε απροσκόλλητοι συναισθηματικά, να παραμένουμε σταθεροί και να τους καταλαβαίνουμε. Ας εκπέμπουμε αποδοχή και ας τους στηρίζουμε. Ας φροντίζουμε εκείνους που πονάν, αντί να παγιδευόμαστε στην συναισθηματική τους μόλυνση.  

 

 


 

Κάθε μέρα να υπενθυμίζετε τον εαυτό σας ότι είστε όντα ευτυχίας. Παραμένετε ήρεμοι και ανάλαφροι σε κάθε σκηνή. Μην έχετε προσδοκίες από κανέναν και μην ψάχνετε για ευτυχία, αλλά εκπέμπετε ευτυχία και χαρά. Ο λόγος και η συμπεριφορά σας ας είναι μια ευλογία για τους ανθρώπους. Κάθε άτομο παίζει τον δικό του ρόλο σύμφωνα με την φύση του. Κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν εξ αιτίας κάποιου τραύματος τους από το παρελθόν, κάποιοι δεν είναι καλά, κάποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις τους, στην δουλειά τους. Όλοι αυτοί υποφέρουν, η συμπεριφορά τους εκπέμπει πόνο

Ας είστε παρόντες των πράξεων τους σαν απροσκόλλητοι παρατηρητές. Μην απορροφάτε τον πόνο τους και κάνετε κακό στον εαυτό σας και μην αναρωτιέστε σχετικά. Μην τους δίνετε πόνο και μην παίρνετε πόνο. Κατανοείτε τις σκέψεις τους, την οπτική τους, τον πόνο τους. Ας τους κατανοείτε , ας τους αποδέχεστε, παραμένετε σταθεροί και ευτυχισμένοι σε κάθε σκηνή. Καθώς οι κραδασμοί σας της ευτυχίας, συνεχίζουν να ρέουν προς αυτούς, η ενέργεια σας θα τους θεραπεύει. Όταν δεν απορροφάτε τα συναισθήματα των ανθρώπων, η σταθερότητα σας θα τους θεραπεύει. 

No comments:

Post a Comment