8.8.21

Σκέψη για την Ημέρα


 

Μεταμορφώστε την Αρνητικότητα



Οι ενέργειες της ζωής έρχονται κάθε στιγμή να μας συναντήσουν. Οι περισσότερες έρχονται από τους άλλους ανθρώπους που είτε είναι στο ίδιο δωμάτιο είτε εκπέμπονται , από τις οθόνες της τεχνολογίας με τις οποίες οι περισσότεροι από εμάς  τώρα μοιραζόμαστε  το σπίτι μας. Οι περισσότερες από αυτές τις ενέργειες δεν είναι θετικές. Έτσι πως μπορούμε να διαχειριστούμε τις «αρνητικότητες», είτε είναι η στάση κάποιου, είτε είναι μια βαριά χειρονομία ή η καθημερινή μας δόση παγκόσμιας βίας και χάους;

Υπάρχουν τρις βασικοί κανόνες. Πρώτος, μην την απορροφάτε- μην γίνεστε ένα συναισθηματικό σφουγγάρι. Δεύτερος, μην την επιστρέφετε πίσω . Διαφορετικά θα δημιουργήσετε έναν κύκλο συναισθηματικών ανταλλαγών που μπορεί να κρατήσει πολλή καιρό. Και τρίτος, κάντε κάτι που να σας χαρακτηρίζει ως ένα έξυπνο ανθρώπινο ον- μεταμορφώστε την.

Ακόμη κι αν η σκηνή είναι καταστροφής υπάρχει κάποιο όφελος σ αυτήν. Ακόμη κι αν παρατηρείτε δυο ανθρώπους να ξεκαθαρίζουν τις απόψεις ή τις αντιλήψεις τους με βία μην παίρνετε το μέρος καμιάς πλευράς. Αντ’ αυτού προσφέρετε μια λύση και πάτε στην άκρη. Ακόμη κι αν το άτομο σας εχθρευτεί, αποδεχτείτε την κατάσταση του και στείλτε του φως και αγάπη. Με τον καιρό, με υπομονή, το σκοτάδι του θα καθαρίσει  και θα σας προσφέρει πολλαπλάσια. Απλά περιμένετε!

No comments:

Post a Comment