13.8.21

Ποιος είναι υπεύθυνος για την Μοίρα μου;

 


 


Ποιος είναι υπεύθυνος για την Μοίρα μου;

 

Πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι ο Θεός γράφει την μοίρα μας. Πρέπει να σταματήσουμε και να σκεφτούμε πάνω σ αυτήν την πεποίθηση. Αν ο Θεός έγραφε την μοίρα μας, δυο πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν : Πρώτον, από την στιγμή που είμαστε τα παιδιά του Θεού, όλων μας η μοίρα θα έπρεπε να είναι η ίδια. Δεύτερον, ως γονιός μας, ο Θεός θα μπορούσε να σχηματίσει την καλύτερη μοίρα για μας. Σήμερα η μοίρα ούτε ίδια είναι, ούτε είναι τέλεια. Εμείς επίσης πιστεύουμε στον Νόμο του Karma- όπως είναι το Karma μου ( η δράση μου), έτσι θα είναι ο προορισμός μου. Το  karmas μας δεν είναι πάντα τέλειο και όλοι μας δεν κάνουμε το ίδιο karma ( δράση). Έτσι η μοίρα μας δεν είναι ούτε ίση ούτε τέλεια. 

Χρειάζεται να ρωτήσουμε τον εαυτό μας ποιες από τις δυο αυτές πεποιθήσεις θεωρούμε σωστές για μας.  Karma σημαίνει πράξη. Ο Νόμος του Karma έχει να κάνει με την δράση και την αντίδραση ή με την αιτία και το αποτέλεσμα. Ο Νόμος του Karma δουλεύει σταθερά στην ζωή μας καθώς το  Karma συμπεριλαμβάνετε σε κάθε μας σκέψη, λόγο και πράξη. Σύμφωνα με τον Νόμο  του  Karma, κάθε πράξη – είτε μικρή είτε σπουδαία – έχει μια συνέπεια. Η συνέπεια πάντα είναι δίκαιη. Η σωστή δράση φέρνει ένα καλό αποτέλεσμα και η λαθεμένη φέρνει κάτι δύσκολο. Γενικά οι πράξεις μας έχουν ένα άμεσο αποτέλεσμα. άλλες πράξεις μας επιστρέφουν πίσω σε μια ώρα, ένα χρόνο, 20 χρόνια, 50 χρόνια ή και σε μια επόμενη ζωή .

 

 

 

Σε μερικές περιπτώσεις μπορούμε να συνδέσουμε την δράση μας με την συνέπεια της. Ωστόσο , όταν βλέπουμε τα αποτελέσματα τους σε ένα αιθέριο επίπεδο, ΄δεν θα μπορούμε να συνδέσουμε τις συνέπειες με την δράση, όταν η δράση μπορεί να έγινε πριν χρόνια ή σε μια προηγούμενη ζωή. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε για να βρούμε την αιτία. Είναι αρκετό να  θυμόμαστε ότι  –

 

(1) Ο Νόμος του  Karma είναι πάντα ακριβής και πάντα δίκαιος για τον καθένα.

 

(2) Η παρούσα μας κατάσταση είναι μόνον αποτέλεσμα της δράσης μας στο παρελθόν. Έτσι είμαστε υπεύθυνοι  για ότι μας συμβαίνει.

 

(3) Η παρούσα δράση μας καθορίζει το μέλλον μας, έτσι εμείς έχουμε την δύναμη να δημιουργούμε το μέλλον μας.

 

 


 

Όλοι μας έχουμε την εμπειρία των συνεπειών της καλής και της κακής δράσης μας. Είτε το πιστεύουμε είτε όχι, ο Νόμος του Karma είναι σταθερά εν δράσει. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τον Νόμο αλλά να τον γνωρίζουμε. Γι αυτό ας συγκεντρωθούμε στο να σκεφτόμαστε, να μιλάμε και να συμπεριφερόμαστε σωστά, έτσι που να δημιουργήσουμε μια καλή μοίρα. 

No comments:

Post a Comment