25.10.21

5 Συμβουλές για να νικήσετε την Νοητική Κόπωση ( Μέρος 1)

 





5 Συμβουλές για να νικήσετε την Νοητική Κόπωση ( Μέρος 1)

 

Όλοι χρειαζόμαστε τακτικές περιόδους σιωπής και απόσυρσης στην ζωή μας καθώς ζούμε ένα τρόπο ζωής γεμάτο ταχύτητα και πολλές υποχρεώσεις, όπου πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα. Ένα καλό ερώτημα να κάνουμε στον εαυτό μας είναι : μ αρέσει ο νους μου να είναι γεμάτος σκέψεις ή να έχει λιγότερες και να υπάρχουν διαστήματα ανάμεσα τους; Κάποτε υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων που ταξίδευε από την μια χώρα στην άλλη με τα πόδια . Στην πλάτη τους είχαν μεγάλα φορτία και το ταξίδι ήταν κουραστικό. Με τον καιρό, αυτοί έφτασαν στον προορισμό τους, αφού είχαν χάσει την ενέργεια τους και ο ενθουσιασμός τους είχε ισοπεδωθεί. Η δουλειά τους ήταν να φέρουν πράγματα από το ένα μέρος στο άλλο. Ποιος δεν θα ήθελε να κουβαλάει λιγότερο βάρος;  Με τον ίδιο τρόπο, ο νους μας φέρει το βάρος των σκέψεων μας. Όσο λιγότερες και πιο ανάλαφρες είναι οι σκέψεις, τόσο ο νους μας πιο ανάλαφρος και ενθουσιώδης. Ας δούμε 5 τεχνικές που θα κρατάνε πάντα τον νου μας σε ιπτάμενο στάδιο και χαρούμενο :

 



1.    1.   Κάθε φορά δημιουργείτε μια σκέψη – ένας νους που είναι ανήσυχος και γεμάτος φόβο σκέφτεται υπερβολικά και πιο γρήγορα από ότι χρειάζεται. Επίσης, ένας τέτοιος νους μερικές φορές δημιουργεί ψεύτικες πραγματικότητες για το μέλλον, οι οποίες αυξάνουν τον αριθμό των σκέψεων, καθώς περιμένει και μετά προσπαθεί να λύσει προβλήματα που δεν υπάρχουν που ακόμη δεν έχουν προκύψει, αλλά ο νους


φοβάται ότι θα έρθουν. Αυτό είναι που εμείς ονομάζουμε αρνητική σκέψη. Από την άλλη, θετική σκέψη είναι ο οραματισμός θετικών σκηνών στο μέλλον, γεμάτος με ελπίδα και αποφασιστικότητα. Όταν αυτό το κάνουμε συχνά σε όλα τα είδη των καταστάσεων, ο νους μας χαλαρώνει και κάθε σκέψη είναι σαν ένα μικρό άτομο που κάθεται μέσα στον νου και μας κρατάει χαλαρούς και άνετους.

 

 

 

( Συνεχίζεται  …)

No comments:

Post a Comment