24.12.21

Τα 10 Καλύτερα Βήματα για ξεπεράσετε τον θυμό

 



Τα  10 Καλύτερα Βήματα για ξεπεράσετε τον θυμό  

 

Αναγνωρίστε  Μην κάνεις τίποτε για  τον θυμό. Απλά είναι ένα συναίσθημα. Μπορείς να τον νιώσεις χωρίς να τον βάλεις στην πράξη.

 

Ανταποκριθείτε

Προσπαθήστε να πάτε πέρα απ αυτό το συναίσθημα και ονομάστε το, δείτε το όπως είναι , στην πραγματικότητα, απομακρύνετε το από εσάς. Παρατηρήστε την δύναμη του πόσο πιεστικά σας κάνει να δράσετε. Αποδεχτείτε ότι υπάρχει. Δεν υπάρχει κανένα λάθος στον θυμό, είναι μόνο ένα σημάδι ότι πονάτε. Είναι πρόβλημα μόνο όταν ενεργείτε θυμωμένοι που πληγώνετε τον εαυτό και τους άλλους.

 


Γίνετε παρατηρητής

Μην απορρίπτετε το αίσθημα του θυμού, αλλά ταυτόχρονα, μην το διατηρείτε.

 

Έρχεται σαν κύμα, χτίζεται, κορυφώνεται και μετά σιγά-σιγά υποχωρεί. Αφήστε τον να έρθει και να φύγει. Παρατηρείτε τον καθώς φουντώνει και υποχωρεί σαν να είστε ένας επιστήμονας που παρατηρεί ένα φαινόμενο.

 

Κρατάτε τα Πράγματα Μικρά

Προσπαθείτε να μην ενισχύσετε τον θυμό σας,  μην κολλάτε στην αδικία της κατάστασης. Μην επαναλαμβάνετε  παρελθούσες αποτυχίες του ατόμου και ελευθερώνετε στον νου σας γεγονότα που θα που θα οξύνουν τον θυμό σας. Απλά παρατηρείστε και κα αποδεχτείτε τα αισθήματα , παρατηρώντας τα σταδιακά να μειώνονται..

 

Διαχειριστείτε την Γλώσσα του Σώματος σας.

Εκπνέετε για περισσότερη ώρα απ ότι εισπνέετε και χαλαρώνετε καθώς εκπνέετε. Αυτό μπορεί να σας ηρεμήσει αποτελεσματικά και να σας βοηθήσει να σκεφθείτε πιο ξεκάθαρα. Χαμογελάτε αντί να κατσουφιάζετε, αυτό θα ελευθερώσει τις ενδορφίνες. Μιλάτε σιγά αντί δυνατά, ακόμη ας φτάνετε και σε υπερβολή σ αυτόs, κάντε την φωνή σας καταπραϋντική. Χαλαρώνετε το σώμα σας αντί να σφίγγεστε.

Στο επόμενο η συνέχεια.....

No comments:

Post a Comment