13.12.21

Ανταγωνισμός και Συνεργασία

 



Ανταγωνισμός και Συνεργασία

 

Σχετικά με την επιτυχία και τον ανταγωνισμό πιστεύετε ότι η ζωή είναι ένας ανταγωνισμός και ότι επιτυχία σημαίνει να βρίσκεστε στην κορυφή της λίστας των επιτυχόντων; Σκοπεύετε να προηγηθείτε των άλλων ανθρώπων ή να κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε σύμφωνα με τις δυνατότητες σας ;  Όταν αγωνιζόμαστε, δεν μπορούμε να παραμείνουμε ευτυχισμένοι λόγω μιας συνεχούς ανασφάλειας και φόβου ότι κάποιος άλλος μπορεί να προηγηθεί. Έτσι, ακόμη και με την επίτευξη κορυφαίων βαθμών, υπάρχει ανασφάλεια. Ο ανταγωνισμός δημιουργεί άγχος, φόβο, ζήλια, μίσος και μας απομακρύνει από την ευτυχία.




Η συνεργασία κερδίζει ευλογίες και μας κάνει επιτυχημένους. Η επιτυχία δεν είναι να τρέχεις μπροστά και να είσαι νούμερο ένα. Η επιτυχία μετριέται από την ευτυχία, την υγεία, τις όμορφες σχέσεις και τα επιτεύγματά μας. Η συνεργασία είναι φυσική για εμάς, οπότε ας ζήσουμε με τον φυσικό τρόπο. Σήμερα, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι θα βελτιώνετε συνεχώς τον εαυτό σας, αλλά δεν θα ανταγωνίζεστε ή θα συγκρίνεστε με άλλους. Κάνε τη συνεργασία και όχι τον ανταγωνισμό φυσική σου φύση.


Η κοινωνία πάντα μας ενθάρρυνε να ανταγωνιζόμαστε και να συγκρίνουμε. Υιοθετήσαμε την πεποίθηση ότι η ζωή είναι ένας ανταγωνισμός. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο καλά τα πήγαμε, πάντα υπήρχε κάποιος με μεγαλύτερο σπίτι, καλύτερη μικροσυσκευή( gadget)  ή υψηλότερη θέση. Ας καταλάβουμε ότι κανείς δεν είναι καλύτερος, είμαστε διαφορετικοί. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι είστε ένα ευτυχισμένο ον. Αποδώστε στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας. Συγκρίνετε μόνο με την προηγούμενη απόδοσή σας.



Ας μην ανταγωνίζεστε κανέναν, αλλά ας συνεργάζεστε με όλους γύρω σας. Συνεργαστείτε δημιουργώντας καλές σκέψεις γι’ 'αυτούς, συνεργαστείτε χρησιμοποιώντας ενθαρρυντικές λέξεις, συνεργαστείτε μοιράζοντας αυτά που γνωρίζετε, συνεργαστείτε φροντίζοντας για όλους. Να θυμάστε πάντα ότι η ζωή σας είναι το ταξίδι σας, στον προορισμό σας, με την ταχύτητά σας, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητές σας και με βάση τις αξίες σας. Από σήμερα, βγείτε από τον αγώνα, εστιάστε στην πορεία σας και κινηθείτε με ρυθμό που σας βολεύει. Μοιράζοντας αυτά που γνωρίζετε, θα δημιουργηθούν υγιείς σχέσεις και θα πετύχετε με πολλούς τρόπους.

No comments:

Post a Comment