7.1.22

Ξυπνήστε την Θετικότητα Μέσα σας ( Μέρος 1)



 

Ξυπνήστε την Θετικότητα Μέσα σας  ( Μέρος  1)

 

Η θετικότητα είναι η φύση μας την οποία μερικές φορές χάνουμε μέσα στον πολυάσχολο τρόπο ζωής μας. Είναι σαν το κολιέ που φοράμε γύρω από τον λαιμό, αλλά δεν καταλαβαίνουμε ότι το ψάχνουμε τριγύρω. Όταν το πρωί ξεκινάμε την ημέρα μας, πρέπει να γεμίζουμε τον νου μας με θετικά σημεία που να τα παίρνουμε από μια θετική πηγή. Αυτά τα σημεία δυναμώνουν τον νου μας και τον προστατεύουν από την αρνητικότητα που υπάρχει γύρω μας. Πολύ συχνά όπως το κολιέ, η θετικότητα χάνεται χάνετε για κάποιο διάστημα και είναι πολύ εύκολο να την βρούμε, αλλά η έλξη της αρνητικότητας δεν με αφήνει να σκεφτώ τους τρόπους για να γίνω θετική και να καταφέρω και πάλι την θετικότητα.  

 

 


 

Κάποτε ήταν ένας πλούσιος έμπορος που πάντα έβρισκε έναν λόγο για να αναστατώνεται ακόμη και για το παραμικρό. Κάθε πρωί αποφάσιζε να μένει θετικός και υπόσχονταν στον εαυτό του ότι δεν θα επηρεάζονταν από οποιοδήποτε δύσκολο πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε. Αλλά, μόλις ξεκινούσε το εμπόριο ή την δουλειά του, εξ αιτίας της περίπλοκης φύσης της, ταυτίζονταν με το ένα ή το άλλο πρόβλημα. Αυτά τα προβλήματα προέρχονταν είτε από την ίδια την δουλειά του είτε από οικονομικούς λόγους είτε από θέματα που σχετίζονταν με την δουλειά του ή από αυτόν τον ίδιο. Ένας νους που υποκύπτει στις δυσκολίες είναι σαν ένα μικρό ποντίκι που μπαίνει μέσα σε ένα σπίτι και ο τόπος αναστατώνεται .Όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ξεφορτωθεί το ποντίκι και σκεφτεί ότι όλα είναι εντάξει, μια γάτα μπαίνει και δημιουργεί προβλήματα και αυτός την κυνηγάει να την διώξει. Μετά την γάτα μπαίνει ένα σκυλί και όλη μέρα οι κάτοικοι του σπιτιού περνάνε την μέρα τους μ αυτόν τον τρόπο.



Το ηθικό δίδαγμα από αυτήν την ιστορία είναι  - αυτός που είναι αναστατωμένος θα έλκει αναστάτωση, την οποία θα προσπαθεί να απομακρύνει. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας του νου του να προσπαθεί να διώξει τα προβλήματα και να είναι υπεραπασχολημένος σ αυτό, έλκει περισσότερα προβλήματα. Έτσι, παραμένετε ήρεμοι όταν έρθει το πρώτο πρόβλημα της ημέρας και μην υπεραπασχολείστε ή μην μπερδεύεστε προσπαθώντας να το κρατήσετε σε απόσταση. Αυτό είναι το πρώτο βήμα να κρατάμε τα προβλήματα σε απόσταση όλη την μέρα. Η ηρεμία έλκει ένα περιβάλλον γύρω μου ελεύθερο από προβλήματα  και με κρατάει ικανοποιημένο /η , δυνατό / η και γαλήνιο /α.

 

 

( Συνεχίζεται …)

No comments:

Post a Comment