9.9.21

Αφήστε τις Διαφωνίες ... Έχετε σεβασμό για τις απόψεις των άλλων




 Αφήστε τις Διαφωνίες ... Έχετε σεβασμό για τις απόψεις των άλλων

 

Καθημερινά στις επικοινωνίες των ανθρώπων δημιουργούνται διαφωνίες, καθώς ο χαρακτήρας και οι απόψεις του καθένα είναι διαφορετικές. Σε τέτοιες περιπτώσεις αν έχουμε εγωισμό και θέλουμε να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκαιο και κριτικάρουμε το άλλο άτομο, η συζήτηση μετατρέπεται σε διαφωνία. Αλλά να επιλέξουμε να αποσυρθούμε συναισθηματικά, να παραμείνουμε σταθεροί και μετά να μιλήσουμε, ο διάλογος θα κινηθεί αρμονικά σε αντίθεση με τις διαφορές μας. Ποιο είναι το όριο για να ηρεμήσετε σε μια συνομιλία, όταν διαφωνείτε με κάποιον; Μήπως το ταπεραμέντο σας φουντώνει και τσακώνεστε για να αποδείξετε ότι η άποψη σας είναι σωστή; Επίσης, μήπως δημιουργώντας μεγάλες διαφωνίες νιώθετε αξιόλογοι; Το να μαθαίνετε είναι σημαντικό

Αλλά οι υγιείς συζητήσεις απαιτούν από εμάς να σταματάμε, να σκεφτόμαστε την κατάσταση, να ετοιμάζουμε μια απάντηση και μετά να μιλάμε. Επίσης απαιτούν να ακούμε τις απόψεις τους χωρίς μέσα μας να καταλήγουμε ότι είναι λάθος. Υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη στο να είμαστε ταπεινοί παρά να διαφωνούμε Η ταπεινότητα κρατάει τα συναισθήματα μας σε έλεγχο. Διαφορετικά γίνεται ένα παιχνίδι δύναμης όπου εμείς  είμαστε πιο σωστοί από τους άλλους. Οι διαφωνίες δημιουργούνται εξ αιτίας του εγωισμού και μπλοκάρουν την δημιουργική επικοινωνία. Καθένας από πλευράς του είναι σωστός – αυτό το σημείο πρέπει να το υπογραμμίσουμε στον νου μας. Μας βοηθάει να έχουμε σεβασμό, να εκφράζουμε την άποψη μας ήρεμα και να αποδεχόμαστε με σταθερότητα τις διαφορές.  

 

 


 

Στην διάρκεια της ημέρα, ζώντας με ανθρώπους, δουλεύοντας μαζί τους ή ερχόμενοι σε επικοινωνία ακόμη και με ξένους, πρέπει να φροντίζουμε τον νου μας. Αν υπάρχει διαφορά απόψεων εκφράζουμε την άποψη μας με σταθερότητα. Πηγαίνουμε πέρα από τις απόψεις μας και βλέπουμε τις απόψεις των άλλων . Αν δεν νιώθουμε άνετα με τις απόψεις τους, αποδεχόμαστε με αξιοπρέπεια για τον εαυτό μας τις  διαφορές και με σεβασμό προς τους άλλους. Καταλαβαίνουμε ότι μιλάν με βάση τον χαρακτήρα και τις απόψεις τους, μιλάμε σύμφωνα με τον δικό μας. Ούτε εμείς είμαστε λάθος , αλλά και οι δυο είμαστε διαφορετικοί. 

Χρησιμοποιείτε αυτήν την γνώση για να αποσυρθείτε προς τα μέσα μακριά από τις άρρωστες ενέργειες, όπως η χελώνα αποσύρεται στο καβούκι της. Μην μπαίνετε σε διαφωνίες ή διαμάχες. Μην επιτρέπετε τον εγωισμό σας να διαφωνήσει και να αποδείξετε ότι έχετε δίκαιο και χάνετε την χαρά και την υγεία σας εξ αιτία των διαφωνιών. Εκπέμπετε την ενέργεια του σεβασμού και της αποδοχής για τους άλλους και θεραπεύετε τον αναστατωμένο τους νου με την δική σας ενέργεια. Ξαναφέρνετε την αρμονία και σβήνετε το γεγονός από τον νου σας. Μην επιτρέπετε να δημιουργηθεί κανένα συναισθηματικό τραύμα. Κάνετε το αυτό κάθε φορά με τον καθένα.

No comments:

Post a Comment